HS Visio

Helsingin Sanomat ylpeänä esittää: HS Visio

Ennennäkemätön sisältökokonaisuus taloudesta ja bisneksestä. Osana HS-tilausta maaliskuusta 2021 alkaen.

Tilaa HS Lue jutut

HS VISIO & SUOMEN PARHAAT ASIANTUNTIJAT

HS Visio on uusi talouteen keskittyvä mediabrändi, joka moninkertaistaa Hesarin talousartikkelien määrän. Uusi kokonaisuus alkaa ilmestyä osana HS:n tilausta ensi vuoden alkupuolella. Syväluotaavien juttujen ytimessä ovat yritykset, teknologia, tulevaisuus, sijoittaminen, markkinat, johtaminen, startupit sekä kansainvälinen talous.

Mitä laajemmin kiinnostumme liike-elämän asioista, sitä paremmin Suomella voi mennä.

- Mårten Mickos

parallax-img
Headphone

KUULUU

Toimittaja Tuomas Peltomäen podcast kertoo joka arkiaamu tiivistetysti sen, mitä tänään täytyy tietää. Luvassa myös kiinnostavia podcast-sarjoja mm. startupeista ja teknologiasta.

Phone

NÄKYY

Timanttijutut ja juttusarjat vievät syvälle talouteen ja tulevaisuuden visioihin. Miten parhaat suomalaiset johtajat tekevät työnsä? Mikä startupien ajama muutos kannattaisi ottaa käyttöön jo nyt?

Magazine

SANOO

Hesarin välissä lauantaisin ilmestyvä parikymmentäsivuinen lehti koostaa viikon parhaat artikkelit ja puhutuimmat kolumnit yhteen.

Visio-podcastit

HS Visio -podcast

HS Visio -podcast

Tuomas Peltomäki ja Antti Tiainen

Joka arkiaamuinen podcast 8.3. alkaen.

Arkiaamuisin ilmestyvässä HS Visio -podcastissa HS:n asiantuntijatoimittajat avaavat tärkeimpien uutisten taustoja ja merkitystä.

HS Visio -podcast

HS Visio -podcast

Joka arkiaamuinen podcast 8.3. alkaen.

Päivän tärkein uutinen avattuna, päivän tärkeimmät notifikaatiot ennakoituna.

Arkiaamuisin ilmestyvässä HS Visio -podcastissa HS:n asiantuntijatoimittajat avaavat tärkeimpien uutisten taustoja ja merkitystä. Oli kyse sitten kotimaan politiikan ja talouden syy–seuraussuhteista, ulkomaanuutisten viimeisistä käänteistä tai esimerkiksi tieteen uusien voittojen vaikutuksesta ihmisten elämään ja talouteen, HS:n asiantuntijatoimittajat tietävät, mistä on kyse ja mitä se merkitsee.

Suositusta Uutisraportti-podcastista tuttu HS:n uutispäällikkö Tuomas Peltomäki sekä Visio-toimituksen toimitussihteeri Antti Tiainen varmistavat joka aamu, että se mikä on tärkeää, muuttuu tätä podcastia kuunnellessa myös ymmärrettäväksi.

Lisäksi podcastiin sisältyy toimitettu uutispäivän ennakointi, jonka avulla kuulija pystyy suitsimaan tulevan päivän politiikan-, talouden-, ja ulkomaanuutisten ja notifikaatioiden tulvaa keskittymällä niiden joukossa olennaisuuksiin.

Toimittajat:
Tuomas Peltomäki ja Antti Tiainen.

Leikkaus ja äänisuunnittelu:
Janne Elkki ja Mikko Peura.

Tuottaja:
Tuomas Peltomäki

7 alle 35

7 alle 35

Emil Elo

Viikon välein julkaistava podcast, jonka ensimmäinen jakso julkaistaan 3.3.

7 alle 35 -podcastissa seitsemän Vision poimimaa talouden ja tulevaisuuden tekijää ja tähteä kertovat, mikä on tärkeää ja olennaista juuri nyt.

7 alle 35

7 alle 35

Viikon välein julkaistava podcast, jonka ensimmäinen jakso julkaistaan 3.3.

Seitsemän nuorta visionääriä kertoo, mitä pitää tietää huomenna.

Voiko big datalla ennustaa työn muutosta? Pelastavatko sähköautot maailman? Onko Tesla myös mainonnan tulevaisuus? Kuka voittaa markkinat avaruusbisneksessä? Entä paljonko nuori menestyjä itse tienaa?

7 alle 35 on podcast siitä, mitä pitää tietää huomenna. HS Visio listasi maaliskuussa 2021 Suomen 35 kiinnostavinta nuorta visionääriä ja oman alansa kovaa substanssiosaajaa, jotka tulevat vielä muuttamaan maailmaa. Tässä podcastissa seitsemän näistä talouden ja tulevaisuuden tekijöistä ja tähdistä kertoo, mikä on tärkeää ja olennaista juuri nyt maailmantaloudessa, teknologiassa, talouspolitiikassa, luovassa taloudessa ja startupeissa. Missä kiinnostavimmat jutut tapahtuvat juuri nyt, mihin katse kannattaa kääntää, ja mikä kaikki on mennyt aivan toisin kuin kuviteltiin?

Vieraina sarjassa ovat muun muassa avaruusalan startup Iceyen toimitusjohtaja Rafal Modrzewski, Woltin uusien markkinoiden johtaja Marianne Vikkula, MIT:n tutkija Joonas Tuhkuri ja mainosuraa TBWA:lla Los Angelesissa tekevä Janni Widerholm.

Toimittaja:
Emil Elo

Leikkaus ja äänisuunnittelu:
Janne Elkki

Tuottaja:
Veera Luoma-aho ja Tuomas Peltomäki

Yhteistyö-podcastit

Futucast

Futucast

Isak Rautio ja William von der Pahlen

Uudet jaksot julkaistaan maanantaisin 8.3. alkaen.

Futucast on kasvanut tulevaisuuspodcastista merkittäväksi suomalaiseksi keskusteluohjelmaksi, joka käsittelee laajasti yhteiskunnallisia aiheita.

Futucast

Futucast

Uudet jaksot julkaistaan maanantaisin 8.3. alkaen.

Futucast on vuonna 2017 perustettu podcast, jossa Copenhagen Business Schoolin maisteriopiskelija ja entinen stand up -koomikko Isak Rautio sekä sarjayrittäjä ja sijoittaja William von der Pahlen kuratoivat ajankohtaisia aiheita ja vieraita kuulijoille.

Futucast on kasvanut tulevaisuuspodcastista merkittäväksi suomalaiseksi keskusteluohjelmaksi, joka käsittelee laajasti yhteiskunnallisia aiheita.

Jaksoja on jo julkaistu lähes 200 ja Futucastin vieraslistalta löytyy Suomen vaikutusvaltaisimpia ihmisiä, kuten Bengt Holmström, Tarja Halonen, ja Björn Wahlroos. Tulevissa jaksoissa tavataan muun muassa yrittäjä ja sijoittaja Kim Väisänen, Suomen hybridiuhkakeskuksen johtaja Teija Tiilikainen, Sitran pääjohtaja Jyrki Katainen, Voima Goldin perustaja Marko Viinikka ja Marimekon hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila.

Juontajat:
Isak Rautio ja William von der Pahlen

Äänitys ja editointi:
Samuel Happonen ja Thomas Lundström

Kahvit näppikselle

Kahvit näppikselle

Risto Sarvas

Uudet jaksot julkaistaan joka toinen perjantai 12.3. alkaen.

Kahvit näppikselle on podcast, joka on kiinnostunut teknologiasta – mutta myös ihan kaikesta muusta. Etenkin ihmisistä.

Kahvit näppikselle

Kahvit näppikselle

Uudet jaksot julkaistaan joka toinen perjantai 12.3. alkaen.

Tekevätkö koodarit tietämättään politiikkaa? Onko älykaupunki dystooppinen painajainen vai viihtyisä paikka elää? Miten tekoäly voi auttaa lääkäreitä heidän työssään?

Kahvit näppikselle on podcast, joka on kiinnostunut teknologiasta – mutta myös ihan kaikesta muusta. Etenkin ihmisistä. Se kysyy, mitä teknologia voi opettaa meille elämästä, ihmissuhteistamme ja itsestämme. Se selittää viihdyttävällä tavalla, miten teknologia voi muuttaa maailmaa ja miten se auttaa ratkaisemaan hyvinkin erilaisia ongelmia. Podcastin juontaa tietotekniikan kymmenottelija, Aalto-yliopiston työelämäprofessori Risto Sarvas.

Tänä keväänä vieraina ovat muun muassa politiikkaa ja tietotekniikkaa tutkiva yliopistonlehtori Matti Nelimarkka, ohjelmistotuotannon työelämäprofessori Marjo Kauppinen, tekoälytutkija ja tohtorikoulutettava Iiris Sundin, astroinformaatikko ja tietotekniikan professori Maarit Käpylä, sosiaalisia verkostoja tutkiva professori Jari Saramäki ja konenäköä tutkiva professori Jaakko Lehtinen.

Juontaja:
Risto Sarvas

Äänitys ja editointi:
Jaksomedia

Leadcast

Leadcast

Maria Wasastjerna ja Essi Weseri

Uudet jaksot julkaistaan keskiviikkoisin 10.3. alkaen.

Leadcast on Suomen suosituimpia bisnespodcasteja, jossa haastatellaan yritysjohtajia, vaikuttajia, yrittäjiä ja eri alojen ammattilaisia heidän urapoluistaan ja johtajuudesta.

Leadcast

Leadcast

Uudet jaksot julkaistaan keskiviikkoisin 10.3. alkaen.

Leadcast on Suomen suosituimpia bisnespodcasteja, jossa haastatellaan yritysjohtajia, vaikuttajia, yrittäjiä ja eri alojen ammattilaisia heidän urapoluistaan ja johtajuudesta. Keskusteluissa sukelletaan CV:tä syvemmälle ja kuullaan aitoja tarinoita menestyksen takana. Jokaisessa jaksossa on myös oma teemansa, kuten muutosjohtaminen, tiimin rakentaminen, neuvottelutaidot tai vastuullisuus.

Kevään aikana Leadcastin vieraina ovat muun muassa Pekka Vauramo, Tiina Alahuhta-Kasko, Hanna Porkka, Lauri Ratia, Mika Ihamuotila, Maaret Kallio ja Sampo Pasanen.

Leadcastin juontajia ovat Maria Wasastjerna ja Essi Weseri. Maria toimii osakkaana Hannes Snellman -asianajotoimistossa ja Essi juristina Stora Ensolla. Maria ja Essi perustivat Leadcastin oman kuuntelutoiveen perusteella vuonna 2019. Yksinkertaisesta ideasta on kehittynyt ystävysten rakkain harrastus ja menestyvä intohimoprojekti.

Leadcastin tarkoituksena on innostaa ja inspiroida kuulijaa omalla urapolulla sekä edistää rohkeampaa, inhimillisempää ja monimuotoisempaa johtajuutta.

Juonto ja äänitys:
Maria Wasastjerna ja Essi Weseri

Editointi:
Samuel Happonen

The Ulkopolitist

The Ulkopolitist

Annastina Haapasaari, Anni Lindgren ja Tuomas Lähteenmäki

Uudet jaksot julkaistaan joka toinen lauantai 13.3. alkaen.

The Ulkopolitist on Suomen tunnetuin globaaleihin ilmiöihin ja kansainväliseen politiikkaan keskittyvä podcast.

The Ulkopolitist

The Ulkopolitist

Uusi jakso ilmestyy vähintään joka toinen lauantai 13.3. alkaen.

The Ulkopolitist on Suomen tunnetuin globaaleihin ilmiöihin ja kansainväliseen politiikkaan keskittyvä podcast. Se nostaa esiin ajankohtaiset maailmanpolitiikan ilmiöt ja varjoon jääneet heikot signaalit, jotka määrittävät globaalin yhteisön ja Suomen tulevaisuutta. Kevään aiheisiin kuuluvat muun muassa teknologiajätit, urheilun ulkopolitiikka sekä uuden sukupolven odotukset kansainväliselle yhteisölle.

Podcastia toimittavat ja juontavat Annastina Haapasaari, Anni Lindgren ja Tuomas Lähteenmäki. Annastina työskentelee projektipäällikkönä Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa, Anni julkaisutoimittajana Ulkopoliittisessa instituutissa ja Tuomas asiakkuusjohtajana konsulttitoimisto Ellun Kanoissa. Ohjelman teknisestä toteutuksesta vastaa Petri Vanhanen.

Podcast käynnistyi syksyllä 2017 osana The Ulkopolitist -verkkolehteä, joka on kansainvälistä politiikkaa sekä suomalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevä sitoutumaton verkkojulkaisu.

Juontajat:
Annastina Haapasaari, Anni Lindgren ja Tuomas Lähteenmäki

Äänitys ja editointi:
Petri Vanhanen

Toimittajat

Anu-Elina Lehti

Anu-Elina Lehti

Tuottaja

Anu-Elina Lehti

Anu-Elina Lehti

Tuottaja

”Työskentelen HS Vision tuottajana. Vision tekijöiden missiona on tehdä lukijoillemme kunnianhimoista ja syvällistä talousjournalismia. Maailma muuttuu nyt nopeammin kuin koskaan ennen ja haluamme olla muutoksen etujoukoissa. Hosuvan reaktiivisuuden sijaan esittelemme kiinnostavimmat uuden nimet ja sukellamme syvälle tapahtumien ja trendien juurisyihin.”

Twitter Linkedin
Emil Elo

Emil Elo

Toimittaja, yhteiskunta

Emil Elo

Emil Elo

Toimittaja, yhteiskunta

”Huoltosuhde, ilmastonmuutos, pienen vientivaltion kamppailu. Vähän päälle kolmekymppisenä olen sitä sukupolvea, jonka syliin kaikki kaatuu, ja jonka on lopulta tehtävä oikein. Muuta vaihtoehtoa ei ole. Kuka ottaa vastuun? Miten yhteiskunta korjataan? Millä ilmiöillä on väliä? Nämä ovat kysymyksiä, joihin haluan vastauksia.”

Twitter Linkedin
Elina Lappalainen

Elina Lappalainen

Toimittaja, startupit ja teknologia

Elina Lappalainen

Elina Lappalainen

Toimittaja, startupit ja teknologia

”Suomi tarvitsee nyt suuren kasvuloikan, ja se onnistuu innovaatioiden, T&K-investointien ja rohkeiden kasvuyritysten avulla. Kasvuyritykset ovat muutosvoima, ja meidän on koronan jälkeen entistä tärkeämpää löytää uusia menestystarinoita. Olen seurannut startupeja ja kasvuyrityksiä lähes vuosikymmenen ajan ja nähnyt niiden nousun pienistä alkuvaiheen yrityksistä miljardisarjaan, suuriin yrityskauppoihin ja pörssilistautumisiin. Nyt yhteinen matka jatkuu HS Visiossa. Luvassa on työkaluja kasvuun ja tiukkaa toimialan analyysia. HS Visio itse on eräänlainen suuryrityksen sisäinen startup, ja on hienoa päästä itse rakentamaan uutta.”

Twitter Linkedin
Tuomas Niskakangas

Tuomas Niskakangas

Toimittaja, makrotalous

Tuomas Niskakangas

Tuomas Niskakangas

Toimittaja, makrotalous

”Aion HS Visiossa seurata talouden isoa kuvaa. Vuosi 2020 oli lopulta helpotus siinä, miten talous selvisi maailmalla ja erityisesti Suomessa. Mutta kun katsoo valtioiden velkaantumista, äärimmäisen löysää rahapolitiikkaa, länsimaiden ikääntymistä ja isojen talousalueiden keskinäistä kilpailua niin edessä on vielä karikoita. Emme voi tietää, mitä tulee tapahtumaan, mutta nyt jos koskaan meidän pitää olla kansantalouden tasolla valmiita isoihinkin yllätyksiin.”

Twitter Linkedin
Emma-Leena Ovaskainen

Emma-Leena Ovaskainen

Visutuottaja

Emma-Leena Ovaskainen

Emma-Leena Ovaskainen

Visutuottaja

”Nimessämme on visio, näky, näkemys. Suuntaamme katseemme tulevaisuuteen ja näemme asioita lukijoiden puolesta. Visuaalisuus on olennainen osa sisältöämme, ja omalta osaltani huolehdin, että lukijamme saavat eteensä kerronnaltaan rohkean, oivaltavan ja kirkkaasti ajattelevan HS Vision.”

Twitter Linkedin
Tuomas Peltomäki

Tuomas Peltomäki

Podcast-tuottaja

Tuomas Peltomäki

Tuomas Peltomäki

Podcast-tuottaja

”Minulla on kiitollinen tehtävä osana HS Visiota tiivistää tärkeimmät uutiset ja parhaat jutut podcast-muotoon. Saan vain istua ja jutella näiden nerojen kanssa.”

Twitter Linkedin
Niclas Storås

Niclas Storås

Toimittaja, teknologia

Niclas Storås

Niclas Storås

Toimittaja, teknologia

”On vaikea kuvitella, miltä elämä tuntuisi ilman teknologiaa. Teknologia on muovannut ihmistä ja maapalloa jo tuhansia vuosia – niin hyvässä kuin pahassa. Jos haluaa ymmärtää millaisessa maailmassa tulevaisuudessa elämme ja miten polttavimmat ongelmat ratkaistaan, on hyvä ymmärtää teknologiaa myös pintaa syvemmältä. Ymmärtää sitä, miten se vaikuttaa maailmaan, ympäristöön ja ihmiseen.”

Twitter Linkedin
Merja Saarinen

Merja Saarinen

Toimittaja, yritykset

Merja Saarinen

Merja Saarinen

Toimittaja, yritykset

”HS Vision toimittajana aion pitää sinut lukijana yritysmaailman pulssilla. Toimittajana olen seurannut yritysten toimintaa vuosikausia, niin isoja pörssiyhtiöitä kuin pörssin ulkopuolisiakin yrityksiä. Jos haluat tietää, mitä yritysten kulisseissa tapahtuu, esimerkiksi mikä yritys myydään seuraavaksi pois Suomesta tai mitkä yritykset pärjäävät koronan jälkeisessä maailmassa, ja miten yrityksillä ylipäätään oikeasti menee, niin pysy kuulolla.”

Twitter Linkedin
Veera Luoma-aho

Veera Luoma-aho

Toimittaja, työ ja johtaminen

Veera Luoma-aho

Veera Luoma-aho

Toimittaja, työ ja johtaminen

”HS Visiossa aiheenani on työurat ja johtajuus. Työn muutoksesta puhutaan paljon, varmaan siksi että se on totta. Työ, työpaikat, työurat ja johtaminen muuttuvat niin, että joskus tuntuu ettei mikään ole huomenna samalla tavalla kuin tänään. Tahdon kertoa, mistä tässä jatkuvassa muutoksessa on kyse. Haluan auttaa ihmisiä kehittämään työstään ja työpaikoistaan parempia ja johtamaan itseään ja muita.”

Twitter Linkedin
Alex af Heurlin

Alex af Heurlin

Toimittaja, markkinat

Alex af Heurlin

Alex af Heurlin

Toimittaja, markkinat

”Seuraan HS Visiossa finanssimarkkinoita ja sijoittamisen ilmiöitä. Minusta markkinat toimivat vähän kuin aikakone, jolla voi kurkistaa nykyhetkestä tulevaisuuteen. Markkinat hinnoittelevat jatkuvasti erilaisia skenaarioita tulevaisuudelle. Ne eivät ole aina oikeassa, mutta niiden antamat hintasignaalit ovat usein se paras veikkaus tulevaisuudesta, mikä meillä nykyhetkessä on.”

Twitter Linkedin
Antti Tiainen

Antti Tiainen

Toimitussihteeri

Antti Tiainen

Antti Tiainen

Toimitussihteeri

”Olen HS:n toimittajana seurannut ja tehnyt pitkään juttuja teknologiasta erityisesti kuluttajien näkökulmasta. Visiossa siirryn tuotantopuolelle ja keskityn työssäni siihen, että juttumme ovat mahdollisimman hyviä ja kiinnostavia. Samalla huomioni on entistä tiiviimmin siinä, millaiseksi teknologia muokkaa tulevaisuutta.”

KOLUMNISTIT

Ilkka Paananen

Ilkka Paananen

Supercell

Ilkka Paananen

Ilkka Paananen

Supercell

Suomen tunnetuimpiin yritysjohtajiin kuuluva Ilkka Paananen on peliyhtiö Supercellin perustaja ja toimitusjohtaja. Paananen tunnetaan myös Supercellin toisen perustajan Mikko Kodisojan kanssa vuonna 2015 perustamastaan syrjäytymistä ehkäisevästä Me-säätiöstä.

Twitter Linkedin
Annu Nieminen

Annu Nieminen

Upright

Annu Nieminen

Annu Nieminen

Upright

Annu Nieminen on yritysvastuuyhtiö The Upright Projectin perustaja ja toimitusjohtaja. MIT Technology Review nosti vuonna 2018 Niemisen Euroopan nuorten innovaattoreiden listalleen.

Twitter Linkedin
Mårten Mickos

Mårten Mickos

HackerOne

Mårten Mickos

Mårten Mickos

HackerOne

Mårten Mickos on Piilaakson tunnetuimpia ja menestyneimpiä suomalaisia. Vuodesta 2003 Kaliforniassa asunut Mickos johtaa tällä hetkellä tietoturvahaavoittuvuuksien metsästykseen keskittyvää HackerOne-yhtiötä. Aiemmin Mickos on työskennellyt muun muassa MySQL-yhtiön toimitusjohtajana.

Twitter Linkedin
Juhani Mykkänen

Juhani Mykkänen

Wolt

Juhani Mykkänen

Juhani Mykkänen

Wolt

Juhani Mykkänen on yksi ravintolaruokaa välittävän Woltin perustajista. Wolt oli Financial Timesin mukaan 2020 Euroopan toiseksi nopeimmin kasvava yhtiö. Ennen Woltia Mykkänen on mm. kirjoittanut kolme kirjaa ja toiminut Helsingin Sanomissa toimittajana ja esimiehenä.

Linkedin
Mikko Mäkinen

Mikko Mäkinen

Nomad Invest

Mikko Mäkinen

Mikko Mäkinen

Nomad Invest

Mikko Mäkinen on sijoitusyhtiö Nomad Investin toinen perustajaosakas. Vuodesta 2009 lähtien Mäkinen on ammatikseen sijoittanut ja käynyt aktiivisesti arvopaperikauppaa.

Twitter Linkedin
Matti Tyynysniemi

Matti Tyynysniemi

Asianajaja

Matti Tyynysniemi

Matti Tyynysniemi

Asianajaja

Liike-elämän riita-asioihin asianajotoimisto Hannes Snellmanilla erikoistunut Matti Tyynysniemi pyrkii kolumneissaan tuomaan päivätyönsä edellyttämää analyyttisuutta yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Twitter Linkedin
Elina Seppälä

Elina Seppälä

Yrittäjä

Elina Seppälä

Elina Seppälä

Yrittäjä

Elina Seppälä on teollisuudesta startup-maailmaan siirtynyt hallintotieteiden maisteri, joka harrastaa Twitterissä debatointia ja ihmettelyä. Vuosina 2010–2020 Seppälä toimi useissa eri tehtävissä metsäteollisuudessa, jolloin tutuksi tulivat niin hiilikaivokset, tekoäly kuin ilmastonmuutoksen torjunnan tärkeys.

Twitter Linkedin
Henrik Dettmann

Henrik Dettmann

Valmentaja

Henrik Dettmann

Henrik Dettmann

Valmentaja

Henrik Dettmann on Suomen koripallojoukkueen päävalmentaja ja Suomen näkyvimpiä valmentamisen kehittäjiä. Dettmann on aiemmin valmentanut muun muassa Saksan maajoukkuetta. Hänet tunnetaan yksilölähtöisen johtamisen asiantuntijana. HS Visioon hän kirjoittaa kehittymisestä.

Annamari Sipilä

Annamari Sipilä

Toimittaja

Annamari Sipilä

Annamari Sipilä

Toimittaja

Annamari Sipilä on HS:n Lontoon-kirjeenvaihtaja ja pitkäaikainen taloustoimittaja. Sipilä tunnetaan yhteiskuntaa monipuolisesti luotaavista kolumneistaan, ja HS Visioon hän kirjoittaa erityisesti taloudesta.

Twitter